Downtime in machines minimaliseren via CabinetManager

Een maintenance manager in een productieomgeving kan te maken krijgen met verschillende grote uitdagingen. In deze use case gaan we in op enkele van de belangrijkste.

Wat zijn de uitdagingen voor maintenance managers?

Preventief onderhoud en het voorspellen van storingen

Het plannen en uitvoeren van preventief onderhoud aan elektrische apparatuur is een uitdaging. Het is essentieel om storingen te voorkomen voor ze zich voordoen. Best complex, zeker wanneer de processen 24/7 doorgaan. Het implementeren van voorspellend onderhoud, waarbij sensoren en dataverwerking worden gebruikt om het optreden van storingen te voorspellen, kan deze uitdaging helpen aanpakken

Voorraadbeheer en reserveonderdelen. 

De beschikbaarheid van reserveonderdelen is cruciaal en het is een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen het hebben van voldoende onderdelen en het minimaliseren van overtollige kapitaalintensieve voorraad.

Opleiding & competentie van personeel

Elektrische systemen worden steeds complexer. Het waarborgen van voldoende opleiding en competentie van het onderhoudspersoneel is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de nodige vaardigheden hebben om elektrische apparatuur veilig te onderhouden en storingen effectief op te lossen.

Veiligheid

Werken aan elektrische systemen brengt risico's met zich mee. Het waarborgen van de veiligheid van het onderhoudspersoneel en het implementeren van strikte veiligheidsprocedures is van vitaal belang. Zorg er voor dat je alle veiligheidsvoorschriften ten allen tijde beschikbaar hebt. 

Regelgeving & compliance

Elektrische systemen moeten voldoen aan relevante normen en voorschriften op het gebied van veiligheid en milieu. Het bijhouden van veranderende regelgeving en ervoor zorgen dat de elektrische systemen aan de normen voldoen, kan complex zijn.

Snelle diagnoses van storingen

Het snel en nauwkeurig kunnen diagnosticeren van elektrische storingen is van cruciaal belang om de downtime van productielijnen te minimaliseren. Dit vereist geavanceerde diagnostische hulpmiddelen en diepgaande kennis van elektrische systemen.

De kost voor iedere minuut dat onze productielijn stil staat is gigantisch. Door CabinetManager hebben we in no-time onze laatste technische informatie beschikbaar. We loggen al onze quick fixes en inzichten om zo sneller storingen te kunnen oplossen.

Het succesvol aanpakken van deze uitdagingen vereist een combinatie van technische expertise, goed onderhoudsbeheer en een proactieve benadering van elektrisch onderhoud binnen de productieomgeving. Het is duidelijk dat een goede tool om alle documentatie te centraliseren, bij te houden en te onderhouden nodig is om al deze uitdagingen aan te kunnen. 

Het antwoord hierop is CabinetManager en hiermee ondersteunen wij tal van productiebedrijven om hun maintenance afdelingen te faciliteren. 

Meer weten? Check volgende link

Dylan Caufrier
Zaakvoerder