Bewaar veilig en gemakkelijk digitale systeeminformatie voor technici in de cloud.

Dagelijks ontvangen wij vragen over het verschil tussen CabinetManager en verschillende aanbieders van cloudoplossingen met betrekking tot het digitaal bijwerken en stroomlijnen van informatie voor technici die met industriële machines werken. Dit artikel is samengesteld om de manier toe te lichten waarop technische in


Introductie

Het raadplegen, aanpassen en up-to-date houden van technische documentatie voor industriële machines en systemen is zeer tijdrovend en vereist de interactie van meerdere belanghebbenden zoals systeemingenieurs, technici, operators, aannemers,...

De meest efficiënte oplossing voor deze uitdagingen zou het digitaliseren van deze technische informatie zijn. En de digitalisering vindt snel zijn weg naar de werkvloer.

De start

Terwijl de oude, vertrouwde barcodes niet meer dan alleen een code kunnen bevatten, kunnen QR-codes nog veel meer informatie bevatten, zoals:

  • Tekst URL's
  • ext URL's
  • Geolocaties

De meeste systemen zijn op twee mogelijke manieren aan een specifieke QR-code gekoppeld:

URL-based QR codes

Hoewel deze zeer eenvoudig te implementeren zijn, kunnen URL-gebaseerde QR-codes vol valkuilen zitten. QR-codes bevatten een link die niet kan worden gewijzigd. Deze codes kunnen gebaseerd zijn op statische links of dynamische links.

Pas op: vendor lock-in sensitive
Wie is de eigenaar van uw gegevens en beheert de koppeling? Als jij dit niet bent, loop je het risico dat je wordt gebonden aan de softwareleverancier.

Code-based QR codes

Op code gebaseerde QR-codes vereisen een applicatie die de retourcode vertaalt naar een locatie in de cloud. Deze zijn over het algemeen op twee manieren toegankelijk:

  • Component-/CAE-softwareleverancier
  • Platformgebaseerd.

Component-/CAE-softwareleverancier gebaseerd

De leverancier van uw machine/CAE-software zorgt voor een applicatie waarbij het scannen van de productcode van de leverancier naar zijn platform leidt. Hier kunt u het systeem raadplegen of aanpassen. ! vendor lock-in sensitive !

Platform gebaseerd

Platformgebaseerde applicaties bieden een QR-oplossing, waarbij je doorgaans zelf aan het stuur zit. Je hebt volledige controle over alles, van de QR-code tot het platform. Het werkt software-onafhankelijk en is compatibel met de meeste CAE-formaten.

CabinetManager

CabinetManager is het product van een zeven jaar durend traject waarin het onze missie was om een digitale omgeving voor technici te creëren.

Het basisidee achter CabinetManager is om alle informatie die technici die aan industriële machines werken nodig hebben, digitaal en in een laagdrempelige omgeving toegankelijk te maken, waardoor probleemoplossing en onderhoud sneller en veiliger mogelijk worden.

Filisofie

Industriële systemen en machines zijn van nature complex en vertegenwoordigen de som van talloze machines, disciplines en technologieën. Het onderhouden van industriële systemen en machines vereist daarom een digitale toolset met een ‘Zwitsers zakmes’-aanpak.

Wendbaarheid

Een wendbaar platform vraagt om een open mindset, waarbij de klant aan het stuur zit en volledige controle heeft over alles, maar zich op elk moment ook kan losmaken van het platform.

Waarom kiezen voor CabinetManager?

Ben je op zoek naar een digitaliseringstool waarmee je systemen en machines in de meeste disciplines kunt onderhouden, waarbij je zelf stevig aan het stuur zit en het probleem van vendor lock-in vrijwel onbestaande is? Dan zijn wij precies de partner die je zoekt!

Download onze whitepaper

Download PDF
Dylan Caufrier
Zaakvoerder